Кметът на Ловеч Страцимир Петков уволни заместник-кмета инж. Петър Маринов, като каза, че

...
Кметът на Ловеч Страцимир Петков уволни заместник-кмета инж. Петър Маринов, като каза, че
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч уволни заместника си Петър Маринов

Кметът на Ловеч Страцимир Петков уволни заместник-кмета инж. Петър Маринов, като сподели, че уволнението е политическо. Причината е, че не получава поддръжка в Общинския съвет от Българска социалистическа партия, от чиято квота е Маринов. Последният образец, който даде Петков, е от вчерашното съвещание на Общинския съвет, на което за втори път не е призната структурата на Общината.

Кметът на Ловеч изиска премахване на дефектите в системата за ръководство на осветлението

„ Това е мое решение въз основа на няколко поредни гласувания в Общински съвет и метода, по който споделяме с тази група. От петима общински съветници, трима гласоподаваха „ въздържал се “ предлагането за структурата на общинската администрация “, сподели кметът.

Петков напомни, че на балотажа на локалните избори е бил подсилен с изключение на от обединението, която го е издигнала - Политическа партия „ ИТН “ (ПП „ Български напредък “), и от още три обединения - Българска социалистическа партия, ПП-ДБ и партия „ Възраждане “.

„ Въз основа на тази поддръжка и политическите съглашения, които бяхме създали, и трите обединения имат заместник-кметове. Каквато и тежест да носи това като ръководство и сегментираният Общински съвет, се вижда, че мъчно се ръководи по този метод.

Кметът на Ловеч приключи поръчка за създаване на сепарираща апаратура за над 7,7 млн. лева

Тези политически споразумения водят до уместност от двете страни. Моите задължения бяха да назнача заместник-кметове и аз го направих. Отношението, което получавам от страна на Българска социалистическа партия, докара до това уволняване. Смятам, че когато едната страна не съблюдава своите задължения, другата също би трябвало да отвърне по този метод “, съобщи още Петков.

По думите му неприемайки структурата, се пречи на метода на ръководство на визията на кмета. „ Структурата е управническо решение. Инж. Маринов е специалист и в моите очи продължава да бъде подобен, само че от понеделник се разделяме “, добави Страцимир Петков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР